basettu a écrit : a voce chi parla é a voce chi canta !!!
E per tutti i ghjelosi, e quantuque una riesciuta di stu paese !!!
Mi so sempre dumandadu , perche spiacciennu cusi !!! Circù sempre perchè???
Perchè chì anu riesciutu, ùn ci vole micca à riesce in Corsica s'omu hè corsu.
perchè ciò ch'elli facenu dapoi quindeci anni ghjè una robba à l'usu "world music" chi piace a pocu mondu quì è chì s'adirizza (mi pare) à i frusteri.
perchè ciò ch'elli facenu dapoi quindeci anni ghjè una robba à l'usu "world music" chi piace a pocu mondu quì è chì s'adirizza (mi pare) à i frusteri.
Sò d'accunsentu per a world music, ùn mi piace mancu à mè, ma anu u meritu di cantà in lingua corsa in u mondu sanu è per quessa meritanu u rispettu.
Sò d'accunsentu per a world music, ùn mi piace mancu à mè, ma anu u meritu di cantà in lingua corsa in u mondu sanu è per quessa meritanu u rispettu.
nimu l'hà mancatu di rispettu in ste duie pagine.
Allora un'he tantu Che tu leghji stu fòru....
Ne turneremu a parlá... per me l'aghju d'ha ascultali dumana sera !
« Ce qui me plaît dans le peuple Corse c’est cette force intacte à s’indigner, se révolter face à l’injustice. Là ou d’autres sont résignés, lui affiche son insoumission. Une médaille dont le revers est une susceptibilité exacerbée, parfois source de violence incontrôlée ».F.H.
Mi pare ch'elli faccenu un bellu travagliu per permette à i ghjovani paisani corsi di s'installà eppo lottanu per a salvezza di a castagniccia è di e capre di razza corsa, incu l'aiutu di l'associu Umani, fundazione per a corsica.
Tutti inseme forza Bastia
La Francia non sì n'occupa è la Corsica ne hè schiava, s'ella fussi cummerciata tuttu lu mondu piantava, ùn hè bonna cà circà si una guerra si dichjara. Si per disgrazzia una guerra sì dichjara cume prima, allora truva li Corsi per metteli in prima linia.
Casanis a écrit :Mi pare ch'elli faccenu un bellu travagliu per permette à i ghjovani paisani corsi di s'installà eppo lottanu per a salvezza di a castagniccia è di e capre di razza corsa, incu l'aiutu di l'associu Umani, fundazione per a corsica.
Quissu ùn lu sapiu micca....
Faciu rifarenza da u cantu jalalabad, u port d'amsterdam (par asempii) è u discorsu annant'à "citoyenneté du monde"....
Casanis a écrit :Mi pare ch'elli faccenu un bellu travagliu per permette à i ghjovani paisani corsi di s'installà eppo lottanu per a salvezza di a castagniccia è di e capre di razza corsa, incu l'aiutu di l'associu Umani, fundazione per a corsica.
Quissu ùn lu sapiu micca....
Faciu rifarenza da u cantu jalalabad, u port d'amsterdam (par asempii) è u discorsu annant'à "citoyenneté du monde"....
S'aghju capitu bè cio ch'elli dicenu, lottanu per a salvezza di u mondu paisanu à u livellu mundiale. In una certa manera so oghjinchi altermundialisti, mà mi pare ch'ùn hanu smenticatu a Corsica lottendu per l'avvene di u mondu rurale ind'è noi.
Tutti inseme forza Bastia
La Francia non sì n'occupa è la Corsica ne hè schiava, s'ella fussi cummerciata tuttu lu mondu piantava, ùn hè bonna cà circà si una guerra si dichjara. Si per disgrazzia una guerra sì dichjara cume prima, allora truva li Corsi per metteli in prima linia.